KLIMATICKÉ KÚPELE NA ZOCHOVEJ CHATE

Počuli ste už termín klimatoterapia?

Jedná sa o klimatickú liečbu, ktorá využíva účinné faktory podnebia pri udržiavaní a podpore zdravia. Hlavnú úlohu zohrávajú samozrejme klimatické podmienky, malé množstvo alergénov v prostredí a čistý vzduch. Práve vďaka kombinácií týchto faktorov je Hotel Zochova chata **** ideálnym miestom na klimatoterapiu. 

Túto oázu pokoja nájdete v srdci Malých Karpát, vo vinohradníckej oblasti len pár kilometrov od Bratislavy. V objatí bukového lesa si tu môžete vychutnať dokonalý wellness relax, ale aj prvotriednu gastronómiu. Relax, rekreácia a ozdravenie boli hlavným úmyslom tejto lokality už pri stavbe prvej vily v roku 1890. Krátko po nej nasledovali ďalšie a vrcholom bolo otvorenie Zochovej chaty v roku 1933. 
Tá dostala do vienka tri základné funkcie, ktorými sú v prvom rade turistika, rekreácia a šport, druhou je liečba a v neposlednom rade ochrana prírody chránenej krajinnej oblasti Malých Karpát.

Počas celého svojho fungovania chata priťahovala návštevníkov nielen z Bratislavy, Budapešti a Viedne, ale aj z celého sveta. Svojou návštevou ju poctil aj Americký prezident Jimmy Carter. 
Zochovu chatu dnes vyhľadávajú najmä milovníci kvalitného Wellness & Spa. Z vnútorného bazéna aj sauny sa totiž môžete kochať okolitou prírodou a energiu načerpať z rozžeravených kameňov, horúcej pary, v Kneippovom kúpeli alebo pod osviežujúcim ľadopádom. Saunovanie je zo zdravotného hľadiska pre ľudský organizmus veľmi prospešné, je to výborná prevencia viacerých chorôb a taktiež zvyšuje odolnosť organizmu. Ľudské telo sa počas potenia zbavuje toxických látok, regenerujú sa sliznice dýchacích ciest, aktivuje sa kardiovaskulárny systém a telo sa otužuje. Nadýchnuť sa čerstvého vzduchu sa dá kedykoľvek – stačí prejsť z interiéru wellness na jednu z terás či do hotelovej záhrady s jazierkom. Ochutnať tam môžete zdravé čerstvé šťavy a ovocné či zeleninové smoothies.

Komu sa už viac nebude chcieť leňošiť, môže sa aktívne zregenerovať v okolitej panenskej prírode. Hotel obklopuje jedna z najstarších turistických oblastí so sieťou zmapovaných cyklistických a turistických chodníkov, ktoré vás prevedú krásami chráneného územia. Okrem nich sa neďaleko hotela nachádza množstvo historických pamiatok a obľúbených turistických centier.
Spravte niečo pre svoje zdravie a doprajte si komfort v srdci prírody. Navštívte klimatické kúpele v Hoteli Zochova chata ****, ktorý ponúka množstvo zvýhodnených wellness pobytov.

Ďalšie aktuality